Hamilelik Günlüğüm

Geri Sayım : 18. Hafta! Hamilelik #2

Cumartesi, Ocak 31, 2015




Ona koştur, buna koştur derken 17. haftamı geçmişim haberim yok! Resmi olarak 5 aylık hamileyim! İnanamıyorum. Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Neredeyse hamileliğimin yarısına geliyorum ve hala herhangi bir hareket hissetmiyorum. Bu durum bana garip geliyor. Nasıl olurda Belinda'yı 14. haftalarımda hissetmişken şimdi hiç bir şey hissetmiyordum. Acaba sessiz sakin bir bebek mi olacak? Ah keşke!

Mide bulantılarım eskisine göre çok çok azaldı ama hala midem zaman zaman bulanmaya devam ediyor. Süt ve süt ürünleri yemek mide bulantılarımı tetiklemeye devam ediyor ama dediğim gibi yoğun değil. Umarım yakın zamanda tamamen geçer.

Hamileliğimin tadını çıkarmayı bırakın hamile olduğumu unutuyorum bile. Bir çok işle uğraşmaktan yorgun ve yoğun günler geçiriyorum. Bu durum bende biraz sinirlilik yapmaya başladı ne yazık ki. Kendime zaman ayırabilmeyi o kadar çok arzuluyorum ki. Ne mümkün...

Artık uzun bir süre oturur pozisyonda durmak beni rahatsız ediyor. Uzanmak hatta direk yatıp uyumayı tercih ediyorum.

Hala dengeli düzgün beslenemiyorum. Canım pek bir şey çekmiyor. En fazla arada bir döner istiyorum hepsi bu.

Geçen şu bir buçuk haftada pek kilo almamışım. İki gün önce tartıldığımda  58.800 çıktım. Şaşırdım ve de sevindim. Doğuma kadar 69 kilonun üstüne çıkmak istemiyorum.

Eskisine göre enerjim daha iyi durumda.  Hastalığımıda atlattığım için çok mutluyum. Artık tek istediğim işerimi yoluna koyup biraz keyif sürmek ama korkarım bunun olması pek mümkün olmayacak.

Gariptir ki bu hafta iki rüya gördüm bebeğimle ilgili. İlkinde bebeğimi doğuruyordum. İkincisinde ise karnımda deli gibi tekmeler atıyordu ve canımı o kadar çok acıtıyordu ki! Bağırıyordum acıdan ve bu bebek neyin nesi böyle diye şaşkınlık içerisinde bağırırken  uyandım.  Rüyalar rüyalar garip rüyalar...

16 aylık bir bebekle, hamile ve tek başına olmak aynı zamanda herşeyle uğraşmak -uğraşmaya çalışmak - inanılmaz zor ve yorucuymuş. Hepsi geçecek Funda diyerek günlerimi geçirmeye çalışıyorum. Yoksa geçmeyecek mi?

Bir sonraki  yazımda görüşmek üzere!


Hamilelik Günlüğüm

Geri Sayım : 16. Hafta! Hamilelik #2

Cumartesi, Ocak 17, 2015






16. Haftama gelmiş bulunmaktayım. Hamileliğimin bu safhasına kadar o kadar çok koşuşturup durdum ki! İnanın bir gün bile dinlenme fırsatım olmadı. 

Belinda 15 aylık şu an ve azı dişlerini çıkarıyor. Huyu suyunun değişemesiye  ve bir türlü halledemdiğimiz yeme problemleriyle uğraşırken, bir yandan da iki hafta önce yakalandığımız ama bir türlü atlatamadığımız griple uğraşıyoruz. Hamilelikte hasta olmanın, ilaç alamamanın ve tüm o ağrı sızıları hissetmenin tecrübesini de yaşamış oldum. Bir yandan da Kenan'ın Almanya'ya gidişiyle hamilelik ve bir bebekle baş başa kaldım.

Bu hamileliğimde diğerine göre daha az yorgunluk çektim. Belinda'da hiç bir sorumluluğum yokken ve dinlenmek için bir dolu zamanım varken kendimi çok yorgun halsiz hissediyordum. Şimdi bir bebeğe bakıp, evdeki tüm işleri  ve yemeği yapmama üstüne bir de hasta olmama rağmen hiçte fena değilim. 

Belinda'ya hamileyken inanılmaz derecede süt  ürünleri tüketiyorum. En başında ise yoğurt ve ayran geliyordu. Midem bulandıkça yemek yiyordum ve kısa sürede acıkıyordum. Bu sefer ise tam tersi oldu. Yine hiç kusmadım ve beni hasta edecek yataklara düşürecek kadar yoğun bir bulantı çekmedim fakat süt ve süt ürünlerini yiyemiyordum ve hala yiyemiyorum. Herhangi bir şeyin örneğin kahvemin içine az miktarda süt koymam bile midemin deli gibi bulanmasına neden oluyor. Doktoruma danıştığımda ilk aylarda sorun değil ama devam ederse kalsiyuma başlarız dedi. 

Belinda'nın hareketlerini ilk 14. haftamda hissetmiştim ancak 16. haftamda olmama ve ikinci hamileliğim olmasına rağmen hiç bir şey hissetmiyorum. 

Şu ana kadar en kötü yaşadığım şey pelvik ağrılarım. 13. haftamda başladı ve azıcık yürüyüş yaptığımda bile çok şiddetli ağrılar çekmeye başlıyorum. Kalçamda da dayanılmaz bir ağrı oluyor ve o ağrı topuklarıma kadar iniyor.  Bazen ayağa kalkamıyorum ve ayaklarımın üzerine kesinle basıp yürüyemiyorum. Neden bunu yaşıyorum bilmiyorum. Belinda'ya hamileyken ağrı çekmiştim hatta 20. haftalarımdan itibaren ama o dönem bebek ters dönmüş baskı yapıyor ondan denmişti. Doğuma kadar da bu ağrıları çekmiştim. Bu sefer 13. haftamda başladı. Doktora sormayı unuttum ama en son kontrolümde bebeğin eşiğinin rahim ağzına dayalı olduğunu, ilerleyen haftalarda düzeleceğini söyledi. Belki bu durumla alakası vardır ama kesinlikle bir sonraki kontrolümde sorucam. 

Gelelim kilo ve yemek olayına. İlk hamileliğimden kalan 3 kiloyla başladım bu sefer. Sanırım hamileliğimin başında 56.300 gr. dım. 4 buçuk ayın sonunda 58.600 gr. çıktım. Gereksiz kilo aldığımı düşünüyorum çünkü doğru düzgün hiç bir besin almıyorum. Fast food, abur cubur vb. şeyler dışında arada bir salata, meyve yiyorum.  İlk zamanlar sadece ekşi ya da tuzlu şeyler istediğimi hatırlıyorum. Hatta yeşil zeytin yemekten kendimi alamıyordum. Midem bulandıkça yeşil zeytine sarmıştım. Hatta çantamda bir torba yeşil zeytinle dolandım. Ha ha ha! Greyfurt komasına girdim bir dönem. Turşu yemeyide ihmal etmedim.  Çok kısa süreli de olsa çikolata krizi de geçirmiş oldum. Şimdi bunların hiç birini yaşamıyorum. 

Uykularım ise çok düzensiz. Ya sabaha kadar uymuyorum ya da erkenden uyuyor erkenden kalkıyorum kimi zaman ise sabah zor kalkıyorum. 

Su içme konusunda hala çok kötüyüm. Suyu zoraki içiyorum. Soğuk suyu yine içebiliyorum ama havaların soğuması ve hasta oluşumdan dolayı soğuk su içemiyorum. Kendimi zorlamalıyım biliyorum. 

Genel olarak hamileliğimin tadını çıkaramıyorum hatta hamile olduğum gerçeğini unutuyorum. O kadar çok koşuşturuyorum ki! Zavallı bebeğime zaman ayıramıyorum. Aa bu arada cinsiyetini öğrendik. Minik bir kızım daha olacak. İkinci kurabiyem geliyor! Şimdi ise isim bulma zamanı!!


Günlük

Yeniyıl - Hoşgeldin 2015!

Salı, Ocak 13, 2015



Ahhh! Yeni yıl kutlamalarının üzerinden tam 13 gün geçti biliyorum. Paylaşsam mı yeni yıl fotoğraflarımızı bu kadar zaman geçtikten sonra diye de düşündüm açıkçası. Herneyse. Şu an buraya yazıyor olmak bile benim için şaşırtıcı. Hastayım ve yorgunum ne yazık ki...

Yeni yıl kutlamalarımıza Belinda sayesinde bir kaç gün önceden giriş yaptık. Alel acele ve ne yazık ki zar zor bulduğum elbisem (malum hamilelik), Belinda'ya aldığım 2 elbise (şanslı bebe!) ve yılbaşı hediyelerden oluşan yılbaşı alışverişim (tabi aksesuarlar da var) tam 2 saat sürdü. O iki saatin ardından kendime uzun süre giremedim :(  Az da olsa dinlenmeye fırsat bulabildikten sonra -yoksa bulamamışmıydım - Belinda'nın okulundaki yılbaşı partisine gittik.




Binbir çeşit aktiviteye ayak uydurmak için adeta koşturduk :) Belinda aralarında en küçüğüydü. Çam ağacı yapıp süslerken Belinda beni epey şaşıttı!



Ağacımızın bitmiş hali. Ağacım mı desem acaba!




Yemek saati geldiğinde, çok güzel hazırlanmış masalarda yerini aldı Belinda. Onu orada ilk gördüğümde açıkçası gözyaşlarımın gözlerimden süzüldüğünü hissettim. O kadar tatlıydı ki! Kurabiyesiyle hem karnını doyuruyor hem de  dişlerini kaşıyordu. Herkes yemek odasını terk edip diğer aktiviteye koşarken biz hala masada oturmuş Belinda'nın büyük bir iştahla yediği kurabiyesini bitirmesini bekliyorduk :)



Günün sonu. Tabiki bir kartpostal yapıp ve yemek yiyip gelmedik. Her zaman dediğim gibi. Belinda'nın fotoğrafını çekmek hatta fotoğraf çekmeye fırsat bulabilmek imkansızlaştı. O yüzden kameraya çekmek bana daha mantıklı gelmeye başladı. Zaten çekilen fotoğraflar o kadar kötü oluyor ki! Kötülerin içerisinden iyilerini bulmaya çalışıyorum resmen. Her neyse. Belinda'nın en çok sevdiği köşe: Kitaplık Köşesi!!! 



Eve döndüğümüzde verilen hediyeleri Belinda'nın minik ağacının etrafına dizdim. Bu sıralar araba hastası olduğu için anneannesi ve dedesi ona araba seti almış :)




Gelelim yılbaşına! Yılbaşı menümüz Hindi, salata, fırında karışık sebze ve yılbaşı kurabiyelerinden oluşuyordu. Tatlımızda var ama buzdolabında soğumada kendileri.




Geçen sene klasiğimiz. Bu sene annem ve babamda katıldı. Biz bize güzel bir yılbaşı günü geçirdik. Köpüşte vardı ama yerde yemek peşine koştuğu için fotoğrafta yer alamadı.










Fotoğraflar güzel ve kaliteli değil ama benim için çok değerliler. Herkese güzel bir 2015 dilerken önümüzdeki günlerde hamilelik günlüğüme başlayacağımı bildirmek isterim. Neredeyse hamileliğimin yarısına gelmek üzereyim!

Görüşmek Üzere!!!


Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts