Belinda 10 Aylık!

Salı, Temmuz 22, 2014


10 aylık olduğuna inanamıyorum! Artık daha çok konuşkansın. Yeni kelimeler öğrendin ve eskiden bildiklerini ise daha düzgün telafuz eder oldun. Traktör sesi çıkarma, 1'den 3 'e kadar saymak dışında Oyuncak ayına ' Teddy ' - sevdiğin çizgi filmden öğrendin - ' Eşek ', ' Bu' yani ' Su ', 'Peppa' - sevdiğin çizgi film karakteri - güvercinleri gördüğünde ' Kuş ', ' Mimi' yani ' Minnie' , atın sesini taklit ettiğimde ' At ' ve ' Top ' diyebiliyorsun. O kadar çok seyi öğrenebilmişsin ki ben farkında olmadan . Çoğunu not alana kadar unutuyorum bile!

Hala yürüyemiyorsun fakat hiç bir yere dokunmadan ve elinde bir oyuncağınla oynarken  4 - 5 saniye ayakta düşmeden durabiliyorsun. 

Sürekli bir diş çıkama durumun var ve bu yüzden uykuların, yeme-içmen inanılmaz bozulmuş durumda. Gündüzleri düzgün beslenmediğin içinde, geceleri açlığına uyanıyorsun ve bu yüzden uykuların bölündüğünden , yorgun, huysuz oluyorsun.

Sıcakların bastırmasıyla tüm vücudunu isilik kapladı. Ne yaptıysam geçmeyen isiliklerini en sonunda bebek pudrasıyla tedavi edebildim. 

İnek sütü alerjin hala devam ediyor ve keçi yoğurdu bile yiyemiyorsun. Oysaki keçi sütü ve peynirine tepki vermezken keçi yoğurdu yediğinde kusmaya başlıyorsun. Ayrıca yediğin sütlaçtan dolayı kanlı kaka yaptın. İnanılmaz korktum!

Toparığın tadına baktın en sonunda! Sürekli saksıların etrafında dolaşıp toprağa ve çiçeklere merakını uzaktan giderirken en sonunda tadına da bakmak istedin!

Kendi kendine hala beslenemiyorsun. Eline ne versem sıkıyorsun ve sonra yere atıyorsun. Pipetle içmeyi öğrendin. Gerçi onuda oyuna çevirdin. Ağzında biriktirip ardından hepsini çıkarıyorsun ve çok eğleniyorsun. Her yerin sırılsıklam oluyor!
Doğduğundan beri her sese inanılmaz bir ilgin var. Normalde tüm bebeklerde vardır ama sende bu durum belirgin şekilde ve daha farklı. Oyuncaklarını, yemeğini, eşyaları ne olursa olsun atıyor ya da onlardan ses çıkarıp, dikkatlice dinledikten sonra çok eğleniyor ve kahkalarla gülüyorsun. Baykuş şeklindeki sıcak su torbanın çıkardığı ses seni çok güldürüyor. Bu yüzden sürekli onu yere atıyor ve eğleniyorsun. Ayrıca ağzını koluna koyup ' Ba- AAA!!' diye ses çıkarmaya başladın. Kendi kendine sesler çıkarıp ve bir şeyler anlatıp bunlara kahkahalarla gülüyorsun. Hatta bazen çığlıklar atıp çığlıklarına da kahkahalarla gülüyorsun!

Ayaklanmaya başladıkça evin merdivenlerini birer ikişer çıkmaya başladın. Yardımsız  koltuklara çıkıp inebiliyorsun. Sürekli yatağında zıplıyor ayrıca yatağında ayaktayken kendini geriye doğru atıp eğleniyorsun. Acaba sert zeminde de aynı şeyi yapar mısın diye endişeliyim. Mama sandalyende de ayağa kalkmaya ve zıplamaya başladın. Hatta mama sandalyeni bu şekilde hareket bile ettiriyorsun!

' Anne!, anne!, anne! ' diye bütün gün dolanıyorsun. Fotoğraflarımdan beni tanıyıp ' Kim bu? '  diye sana sorduğumda gülümseyip ' Anne! ' diyorsun. 'Anne attiiii hadiiii! ' ise bu sıralar en çok kullandığın cümle!

Kapıları kapamayı öğrendin. El çırpmaya da başladın. Senin için öpmek olan dudaklarını yanağımıza dokundurmayı, esprilerden anlamayı öğrendin.  En çok sevdiğin oyuncaklarından olan ' Teddy' ile sana ce-eee oyununu oynatmamı istediğinde oyuncak ayını bana getiriyorsun. Aynı şeyi topunla oynamak istediğinde de yapıyorsun. 

Kitaplar hala senin favorin ve hiç bir şey onlar kadar ilgini çekmese de, oyuncak ayın , banyo oyuncağın sarı ördek ve peluş ördek kafası oyuncakların bu sıralar favorin!






You Might Also Like

0 yorum

Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts