Cadılar Bayramı Özel : Çikolatalı Portakallı Örümcek Cupcake!

Perşembe, Ekim 22, 2015



Herkese merhaba! Bu sefer bir cupcake tarifiyle karşınızdayım. Belinda bu sıralar örümceklere karşı inanılmaz bir ilgi duyduğundan Annabel Karmel'in Örümcek cupcakini gördüğüm anda seçimim kolay oldu. Cupcake inanılmaz lezzetli ve görüntü olarakta inanılmaz güzel! Cadılar bayramı için çocuklara veya konsept partiler için güzel bir seçim.  Tarife gelirsek. Benim tarif kitaplarımda kullanılan ölçü birimleri cup, gr, oz, ve çay kaşığı, yemek kaşığı şeklinde olduğundan English Home'dan aldığım cup ölçü seti ve pasta malzemeleri satan bir dükkandan aldığım kaşık ölçü setim çok işime yarıyor. Ayrıca aldığım mutfak tartısını hem gr hem de oz ölçü birimi var ve hangi tarif olursa olsun gr dan oz a çevirip hesap yapmam gerekmiyor! Eğer meraklı iseniz ve sık sık bu birimlerden oluşan tariflerden yapmak niyetindeyseniz kendinize böyle bir set oluşturmanızı tavsiye ederim. Evdeki kaşıkları kullanmama sebebim ise tüm kaşıkların farklı boyutlarda olması ve ne kadar koymam gerektiği konusunda bir türlü emin olmamam geliyor.  Aynı şey bardaklar içinde geçerli tabi! Ha ha ha! Herneyse gelelim tarife!

Çikolatalı Portakallı Örümcek Cupcake Malzemeleri

  • 125 gr Tereyağı
  • 125 gr Kahverengi Şeker (tarifte Golden Caster Sugar diyor ama ben kahverengi şekeri öğütüp toz haline getirdim)
  • 110 gr Un
  • 2 1/2 Yemek Kaşığı  Kakao Tozu
  • 2 Yumurta, az çırpılmış
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 50 gr Damla Çikolata
  • 5 Yemek Kaşığı Çikolatalı Icing (tarifi ve hazırlanışı aşağıda)
  • Çikolatalı Pasta Süsü 
  • 50 gr Bitter Çikolata (en az %80 kakao içermeli)
  • 4 Paket Çikolatalı Çubuk
  • Haribo Lastik Şeker - Licorice Allsorts  (gözler İçin)


Çikolatalı Icing 'in hazırını bulamadım. İnternetten bulduğum bir tarfiten yaptim ve inanılmaz lezzetliydi! 

Çikolatalı Icing Malzemeleri 

  • 50 gr Bitter Çikolata (en az %80 kakao içermeli)
  • 100 gr Tuzsuz Tereyağı, yumuşak halde 
  • 200 gr Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü
  • Süt 

Çikolatalı İcing Tarifi




  1. Çikolatayı eritiyoruz. 
  2. Tereyağını  yumuşayana kadar çırpıyoruz, ardından pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Güzelce birbirlerine karıştıktan sonra vanilya özütünü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. 
  3. Erimiş çikolatamızı karışımımıza ilave edip karıştırıyoruz (çikolatayı oda sıcaklığına getirip).  Eğer çok katı kıvamda ise biraz süt ekleyip inceltiyoruz. Ben gerek duymamıştım ve bu yüzden süt eklemedim. 
  4. Hazırladığımız bu karışımı bir kaba koyup üzerini kapatıp buzdolabına koyuyoruz.

Çikolatalı Portakallı Örümcek Cupcake Tarifi



  1. Fırınınızı önceden ısıtın 160C Fan / 180C
  2. Tereyağını ve şekeri yumuşak ve kremamsı hale gelene kadar çırpalım.
  3. Ayrı bir kapta unu ve kakaoyu iyice karıştıralım. 
  4. Tereyağı ve şeker karışımına az çırpılmış yumurtaları azar azar ekleyip karıştıralım.
  5. Yumurtalardan sonra ise bir yemek kaşığı unlu karışımdan ekleyip karıştırmaya devam edelim. 
  6. Karışıma Portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştıralım.
  7. Geri kalan tüm un kakao karışımını ilave edip birbirleriyle iyice karışana kadar karıştırmaya devam edelim.
  8. En son olarak damla çikolataları da ekleyip son kez karıştıralım.


 Muffin tepsisinin içine muffin kağıtlarımızı yerleştirelim. Ben siyah muffin kağıdı kullandım.Muffin kağıtlarının içine  2/3 oranında karışımımızı ilave edelim. Dondurma kaşığı güzel bir ölçü oluyor. Eğer evinizde var ise dondurma kaşığını kullanabilirsiniz. 20 - 22 dk kadar fırında pişirelim (her fırın farklı olduğundan pişirme süresini ve fırın derecesini ona göre ayarlayalım. Mesela ben 150 derecede 28 dk pişirdim). Pişen cupcakelerimizi soğuması muffin tepsisinden çıkarıp soğutma telimizin üzerine yerleştirelim. 

Cupcakeler soğuduktan sonra dolabımıza koyduğumuz çikolatalı icing'i alıp cupcaklerimizin üzerine sürelim. İstediğiniz miktarda koyabilirsiniz. Ben az sürdüm. Ardından çikolatalı pasta süsünü üzerine serpelim. Yine miktarı kendiniz ayarlayabilirsiniz. 



Örümceğin bacaklarını yapmak için cupcakeleri bir kenara koyalım. Bulunduğunuz ortam çok sıcaksa buzdolabına veya serin bir yere koyabilirsiniz. Bitter çikolatamızı eritelim. Ardından çikolatalı çubuklarımızın çikolatasız olan kısımlarını koparalım. 6 tane uzun çubuk ve 6 tane ise kısa (çubukları ikiye bölelim) çubuk hazırlayalım. Yağlı bir kağıt ya da fırın kağıdının üzerine çikolatalı çubuklarımızı dizelim.  Erimiş çikolatalarımızı örümceğin bacaklarını birleştirmek için kullanalım. Birleşim yerlerine sürdüğümüz erimiş çikolataların soğumasını ve çubukların iyice kaynamasını bekleyelim (bu işlemi soğuk bir yerde yapmanınız tavsiye ederim. Ya da soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz. Aksi halde eriyorlar. ) Hazırladığımız cubukları (örümceğin bacaklarını) cupcake yerleştirelim. En son olarakta haribo şekerlerden gözlerini yapalım. Hepsi bu kadar!



Tarifte anlamadığınız bir yer var ise çekinmeyin sorun. Çok eğlenceli ayrıca çocuğunuzla da birlikte yapıp süsleyebileceğiniz inanılmaz lezzetli, yerken hmmm diyerek gözlerinizi kapatacağınız bir tarif. Ha ha ha! İnanın o butik pastanelerdeki leziz cupcakeler kadar lezzetli oldu! Hatta bir çoğundan daha da lezzetliydi! İnanın abartmıyorum! En güzeli ise Belinda'nın 'cupcake spider!' diye evi inleten neşeli bağırışlarıydı. Cupcake'ten çok fazla yemedi (pasta, çikolata gibi şeylerle arası pek yoktur) ama örümcek cupcake'ini gidip gelip sevip durdu! 



Umarım tarifi beğenmişsinizdir. Deneyenler olursa eğer paylaşmaktan çekinmeyin! 

Herkese Sevgiler!

You Might Also Like

1 yorum

Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts