Zoo Berlin!

Pazar, Ekim 04, 2015

 

Belinda'yı hayvanat bahçesine götürmeyi uzun zamandır istiyorduk ama bir türlü fırsat bulup götürememiştik. Belinda hayvanların hastası. Bu yüzden havanın güzel olmasından da yararlanarak, doğum günü gezintisi olarak hayvanat bahçesine gitmeye karar verdik. 
Belinda'nın okula başladığından beri hem yemek hem de uyku düzeni gitti. Bu yüzden çok daha fazla huysuz olmaya başladı. Devin'inde huysuzluğu var zaten. Bu yüzden hayvanat bahçesi gezimiz - tüm gezmelerimiz - inanılmaz yorucu geçti. 



Hayvanat bahçesine girdiğimiz andan itibaren bize kapıda verilen haritaya bakmaya başladık. Amacımız Belinda'ya en sevdiği hayvanları göstermek, durumuna göre de geri kalan hayvanları da göstermekti. İlk fil ve zürafa göstermiştik ki Belinda görmek istediği hayvanları teker teker bize söylemeye başladı.  'Gak gak' diye tutturdu ve ördeğin yanına giderken yanından geçtiğimiz ve ona gösterdiğimiz hiç bir hayvanla ilgilenmedi. Ördekten sonra 'pig nerde pig?' diye tutturdu. Biz haritadan domuzları aradık. Domuzların yanına gittik fakat pembe domuz hariç tüm domuz çeşitleri vardı. O kadar ilginç domuzlar vardı ki! Domuzlar Belinda'nın beklediği gibi çıkmadı tabi. Ardından 'bitsi spider!' diye tutturdu. Ne kadar aradıysakta örümcekleri bulamadık. Belkide orada hiç örümcek yoktu bilemiyorum. Örümcek vadır diye yerin altına inilen bir bölüme gittik. İnanılmaz karanlıktı ve gözlerimi nedense o karanlık ortam çok rahatsız etti. Önümüzü zor görüyorduk ve kocaman bebek arabasıyla hareket etmek bir o kadar da zordu. Tavanı sanki yıldız varmış gibi aydınlatmışlardı ama o kadar az bir ışık yayıyorlardı ki. Belinda 'twinkle twinkle mı?' diye sormaya başladı. Ama sürekli! Ben 'evet Belinda, evet Belinda' derken, Kenan'da 'hadi uyu Belinda, hadi uyu Belinda' deyip durdu. Ha ha ha!



Aslanların yanına gittik o karanlık yerden çıkıp ama uyuyorlardı ve Belinda'nında uykusu kafasına vurdu. Bizde dolaşmayı bırakıp Belinda'yı  uyutma yoluna koyulduk. En sonunda Belinda uyudu ve hepimiz rahat ettik. Belinda'nın uyumasıyla uğraşacağımız tek bıcırık Devin kaldı!




Hayvanat bahçesinden çıkarken gördüğümüz diğer hayvanları, özellikle de maymunları Belinda göremedi diye çok üzüldük. Neyseki hayvanat bahçesi yakın bize ve Belinda'yı daha güzel bir havada yeniden götürmeye hatta orada bulunan akvaryuma da girmeye karar verdik. 



Belinda hayvanat bahçesinde malum en çok kazları çok sevdi. Onlar 'gak gak!' dedikçe Belinda kahkahalara boğuldu. Ne zaman kazlar çok yüksek bir ses çıkardı Belinda onlardan çok korktu. Sanırım kendisine kızıyorlar sandı. Hemen bana yanaşıp, kafasını omzuma gömüp 'tamam tamam' dedi. Canım benim! Bir süre sonra da 'bay bay gak gaak!' diyerek oradan uzaklaştı. 



Zoo Berlin 1844 yılında kurulan güzel bir hayvanat bahçesi. Tam anlamıyla gezemedik ama bir çok hayvan vardı diye düşünüyorum. Cafeleri gayet güzel. Yemyeşil ve geniş yürüme alanlarını söylememe gerek sanırım. Darıca ile de hiç kıyaslamamada... Yolunuz Berlin'e düşerse uğramanız gereken yerlerden biri de Zoo Berlin!

Herkese Sevgiler!


You Might Also Like

0 yorum

Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts