Tarifler

Halloween Muffin!

Pazar, Ekim 30, 2016


Herkese merhaba! Bu sene de her yıl yaptığım gibi Halloween için cupcake yapıp tarifini burada paylaşmak istedim fakat bildiğiniz gibi kulağımın durumu geçmiş değil ve yorulduğumda şikayetlerim daha da artıyor. Ne yapayım diye düşünürken -geleneği bozmamak ve Belinda'ya veriğim sözü tutmak adına- markette bulduğum hazır muffini yapmaya karar verdim! Kızlarla birlikte yaptığımız muffin ve süslemeleri harika oldu! Çok ama çok eğlendiler :) İşte Belinda ve devin2nin muffin macerası! :)


Tamamen spontane geliştiği için ve malzeme arayışı içerisine girmemin mümkün olmayışından dolayı -ayakta zor duruyorum :( -  markette ne bulabildiysem onu aldım. 


Haribo' nun yarasa şekilli şekerleri :)


Belinda minik elleriyle kağıtları yerleştirdi, karışımı karıştırdı hatta dayanamayıp çikolata parçacıklarını tırtıkladı :) 



Burada kazanı karıştıran cadı gibi çıkmış. Ha ha ha! 







Ta da!








Muffinler çoktan midemize indi bile :) 

Çocuklarınızla henüz birlikte pastane ürünleri ya da yemek gibi şeyler yapmanıysanız onları dahil emediyseniz bence denemenizde fayda var. Onlar için hem güzel bir deneyim oluyor hem bir şeyler öğreniyorlar hem de onlar için bir aktivite oluyor. Belinda ile birlikte bir çok şey yapıyoruz. En sevdiği şey köfte yapmak. Bu şekilde yaptıkları şeyi yeme eğilimleri artıyor içlerinde neler var onları da öğrenmiş oluyorlar. Çok garip ki kendi yaptıklarını hapur hupur götürüyorlar :) 

Siz çocuklarınızla neler yapıyorsunuz ya da neler yapmak isterdiniz? Paylaşırsanız çok sevinirim :)

Herkese iyi geceler ve sonsuz sevgiler!...






Alışveriş

Tk Maxx Ve Primark Alışverişi!

Cuma, Ekim 28, 2016


Herkese merhaba! Uzun ve can sıkıcı orta kulak enfeksiyonum yüzünden moralim çok ama çok bozulmuştu. Doktor kontrolümün ardından eve dönmek hiç ama hiç istemedim. Alışveriş yapmak bir iki yeni bir şey almak istiyordum ama bir yandan da daha kötü olur muyum, yorulmaya değer mi diye de düşünüyordum. Havanın güzelliğine daha fazla dayanamadım. Uzun zamandan beri yapmak istediğim alışverişi hastalığımdan dolayı ertlemiştim fakat hastalığımın devam etmesine aldırış etmeden kendimi Alexanderplatz' da buldum :)

Karnım çok aç olduğundan ilk yiyecek bir şey almalıydım. Zamanım çok kısıtlıydı. Kenan Belinda'yı okuldan almak için saat 3'te evden çıkacaktı. Devin için en geç saat 3'te evde olmalıydım. Saat 1'i geçiyordu ve uzun uzun keyifli keyifli bir gün değil koşturma içinde geçireceğim bir gün olacaktı. Zaten neyim keyifli ki benim. Her şeyim bir telaş bir koşturma içerisinde. Ha ha ha!

Kısıtlı zamanımın olmasından gideceğim yerleri ve dolaşacağım bölümleri iyi seçmeliydim. Kendim için kışlık alışveriş yapmak istesemde bu işi daha uzun bir zamana bırakmak istediğimden ev dekor bölümlerine bakmaya karar verdim. 

İşte hızlı alışverişimde Tk Maxx ve Primark'tan aldığım şeyler! Ben hepsini çok ama çok sevdim. Sonrasın da da hiç pişmanlık duymadım, neden almışım demedim. Bu güzel bir şey değil mi! :)


Tk Maxx


Tk Maxx bir çok markayı ucuza bulabileceğiniz harika bir yer. Sürekli yeni şeyler geliyor ve değerinin çok altında alabiliyorsunuz. Her seferinde haftada bir uğramalıyım dediğim ama hiçbir zaman gerçekleştiremediğim, çok ama çok sevdiğim bir yer.


Beyaz çam ağacını gördüğüm anda hemen sepetime ekledim. Önümüz yılbaşı ve her yer yılbaşı dekorları, süsleriyle doldu. Rengi, şekli herşeyi çok hoşuma gitti. Fiyatı 7.99 Euro. Geyiğe ise bayıldım! Boynundaki çan detayı ne kadar güzel değil mi? Ne tür bir materyalden yapılmış anlamadım. Ahşap gibi duruyor ama aynı zamanda çok hafif. İkisi yan yana çok yakıştılar ve şimdiden evimde yerlerini buldular bile! Geyiğin fiyatı ise 14.99 Euro.


Mutfak havlularımın çoğu eskimiş ve lekelenmişti. Yenilerini almak istiyordum. Gördüğüm anda tatlılığına kapıldığım Noel Baba havlu setini hemen sepetime attım. Tabaklarıma çok yakışacağını düşündüğüm gri beyaz, deseni kar tanelerini andıran (belkide kar tanesi ) havlu setini de aldım. İkisi de çok yumuşak ve boyutları da büyük. İkisi de 2'li havlu set ve fiyatları 6.99 Euro. Kullanmak için şimdiden sabırsızlanıyorum :) Ortadaki Primark araya karışmış :)


Cupcake ve muffin yapmaya bayılırım. Her ne kadar bu iş için çok zaman ayıramasam da fırsat bulduğum anda ya da bir bahaneyle kendimi mutfakta bulurum. Cadılar bayramı ve Yılbaşı günü cupcake yapmam için süper iki bahane! :) Cadılar bayramı için olan cupcake kağıdını kullandım bile! (yarın blogta!)  Meri Meri markasını severim. Bu markayı Tk Maxx'te bulmak ise benim için sevindirici oldu :)

Yılbaşı cupcake süsleri : 5.99 Euro
Yılbaşı cupcake kağıtları : 3.99 Euro
Cadılar bayramı cupcake kağıtları : 3.99 Euro


Çocuk bölümüne de bakmadan geçemedim :) O kadar çok oyuncak gelmişti ki! Işık hızıyla hepsine bakıp kitapların olduğu bölüme geldim. Belinda son zamanlarda gezenlere takmış durumda ve aynı zamanda dinazorları da çok seviyor. Acaba onun sevebileceği bir kitap var mı diye bakındım. Dedim ya az zamanım var ve Tk Maxx'te de çok fazla kitap var. Hepsine tek tek bakmam mümkün olmadı ama Space yazısını görünce kitabı hemen aldım. Hemen yanında bulunan Ocean isimli kitabıda aldım. Bana ilgi çekici gelmelerinin en büyük nedenleri 3 boyutlu olmaları ve sesli kitap olmaları. Belinda ikisini de çok sevdi. Her akşam yatmadan önce defalarca bakıyor ikisine de. Gerçekten güzel kitaplar ve yarı fiyatına!

Ocean : 7.99 Euro
Space : 4.99 Euro


Artık çıkmak üzereydim ki son bir kez daha bakayım dediğimde bu muhteşem mumlukları gördüm. Metal, gri ve yıldız şeklindeki bu mumlukları tavana asabiliyorsunuz (ya da duvara). İki tane vardı ve ikisini de aldım. Geyik ve çam ağacının üstüne asmayı düşünüyorum. Muhtemelen birlikte çok güzel duracaklar :)

Fiyatı : 9.99 Euro 


Primark




Primark çok sevdiğim bir mağaza. Özellikle çocuk ve ev-dekorasyon bölümü. Kendim için çok fazla alışveriş yapma fırsatım olmadı ama aldığım pijamaları severek giyiyorum. Fiyatları uygun. Çocuk bölümü H&M ile hemen hemen aynı fiyatta olsa bile pijamaları H&M 'in yarı fiyatına ve çok güzel.


Nedendir bilinmez ama son zamanlarda çok fazla yastık alır oldum. Kendimi durdurmam gerekiyor biliyorum :) Aldığım yastıklar ise neredeyse birbirinin aynısı. Tonları ve örgü şekli değişiyor sadece. Bu sıralar yastık zevkim böyle. Pompomlu örgü yastığı görünce dayanamadım aldım. Yatağımın üzerinde yerini aldı bile. Çok ama çok yakıştı. İyikide almışım :) 

Fiyatı : 12 Euro. 


Alışverişimde en gereksiz hatta tek gereksiz şey bu olsa gerek ama bu bir unicorn ve ben güzelliğine dayanamadım :) Yüzüklerim olsa koyarım ama öyle çok takı takan bir insan değilim. Bir çok şey için kullanılabilir aslında fakat ben hala ne amaçlı kullanırım bilemedim. Önerisi olan? 

Fiyatı : 6 Euro


Daha önce gri rengini aldığım örgü sepetin bu seferde beyaz rengini banyoda kullanmak için aldım. 

Fiyatı : 12 Euro

Geyikli ve pompomlu ikili mutfak havlusu ise : 4 Euro


Yaklaşık 3 senedir yılbaşı ağacımızı süsleyen yıldızımızın yerine yenisini alayım dedim. Fakat rengi konusunda tereddütlerim var. Yılbaşı süslerimizin çoğu altın renginde. Bakır renginde olan bu yıldız ağacımızda nasıl duracak bilemiyorum. Almış bulundum :) Umarım yakışır. 

Fiyatı : 6 Euro


Bu battaniyeye (aslında yatak ya da koltuk üzerine atılan örtü ) ne zamandan beri bakıyordum ama hep neyse başka zaman bakarım diye erteliyordum. Hastayım ya herşeyi unuttum. Beğendiysen al moduna geçtim :) Ama iyikide almışım. 3 model arasında kaldım sonra beyazın her şeyle yakışacağını göz önünde bulundurarak beyaz rengi seçmeye karar verdim. Aslında nevresim takımı bakmaya gitmiştim fakat yeni ürünleri raflara dizdiklerinden o bölüme geçemedim. Beyaz, yumuşacık battaniye yatağımıza ve odamıza çok ama çok yakıştı. Odanın atmosferi değişti diyebilirim. Kızlar ise bayıldı. Yumuşak olduğu için sürekli üzerine yatıp, yuvarlanıp durdular :)

Fiyatı : 25 Euro





En son olarak kızların bir kaç ihtiyacını karşıladım. Belinda okula gittiğinden kıyafete çok ihtiyaç duyuyor. Okula da bir sepet yedek kıyafet bıraktığımız ve geçen seneki pantolonları küçüldüğü için ona bir kaç pantolon aldım. Devin'inde Belinda'dan kalma iki tane pantolonu var ve çok inceler. Ona da iki tane pantolon aldım. Belinda'ya iki tane de pijama seti aldım. Penguen desenli pijamayı çok aramıştım ve daha önce bulamamıştım. Bu sefer buldum :) Belinda iki pijamasını da çok beğendi. Özellikle de kırmızı olanı! Primark'ın pijamaları gerçekten çok güzel. Bir dahaki Primark ziyaretimde kendime de bir kaç pijama almayı düşünüyorum. 

Mavi puantiyeli pantolon : 9 Euro

Diğer pantolonların hepsi : 7 Euro

Penguen desenli pijama takımı : 6 Euro

Kırmızı pijama takımı : 7 Euro

Tk Maxx ve Primark alışverişimden hepsi bu kadardı! Daha ne olsun değil mi diyebilirsiniz fakat o kadar güzel şeyler var ki! Bir çoğuda ihtiyacınız olmayan şeyler. Kendinizi zorla ilerletiyorsunuz resmen :) 

Unicorn dışındaki herşey ihtiyacım olan şeylerdi ve bu yüzden gereksiz para harcamadığım için mutluyum (savunmam bu şu an  ) :)

Bu tarz alışverişleri seviyorsanız yurtdışı tatillerinizde gittiğiniz şehirde Tk Maxx ve Primark var mı bir bakın derim ben :) 

Umarım alışveriş yazımı beğenmişsinizdir.  En çok hangi ürünü beğendiniz? Sizce fiyatlar Türkiye fiyatları ile karşılaştırıldığında nasıl? 

Yorumlarınızı bekliyorum!

Herkese iyi geceler ve sonsuz sevgiler!...


Günlük

Ne Biçim Bir Şeysin Sen Orta Kulak Enfeksiyonu!

Cuma, Ekim 28, 2016


Herkese merhaba! Öncelikle yazıma bir özür ile başlamak istiyorum. Geçen hafta tamamlayacağımı düşündüğüm tüm tatil yazılarımın bir tanesini bile yazamadım. Söz verip söz tutmamış biri olarak takipçilerimden özür diliyorum. 

Geçtiğimiz hafta ortası (sanırım Çarşamba günüydü ) boğazımda bir ağrı başladı. Yılbaşında, geçen yaz ve Berlin'e geldikten bir süre sonra başlayan ağrıma çok benziyordu (ilk ikisinde antibiyotik tedavisi görmüştüm). Yine aynı şeyler başıma gelmesin diye pastil, aspirin C, gargara (doktorumun verdiği özel bir gargara ) hepsini ama hepsini uygulamaya başladım. Perşembe günü başlayan kulak ağrımı da çok ciddiye almadım. Çünkü öncekilerde de benzer ağrım olmuştu ve yine aynı ağrı olduğunu düşündüm.Fakat yanılmışım.

Cuma akşamı saat 7 civarı ağrım çok şiddetlendi. O kadar çok acıyordu ki boğazımın ağrısını unuttum. Sanki boğazımdaki  tüm mikroplar kulağıma gezintiye çıkmış, giden de bir güzel kulağıma kurulmuş geri dönmek istemiyor gibi hissediyordum. Çınlama, basınç, işitme kaybı takip eden sorunlarım oldu. Meğer Cuma günkü ağrı sandığım şey ağrı değilmiş.

Cuma akşamı neredeyse hiç uyuyamadım. İsteğim pazartesi aile doktorumuza gitmekti fakat ağrı o kadar hızlı bir şekilde artmaya devam ediyordu ki! Hemen ecza dolabından ağrı kesici aldım içtim. Normalde ağrı kesici kullanmayan ve ağrılarıma dayanan bir insanım ki düşünün ne kadar ağrıdığını ama bu da ağrı değilmiş meğer. 

Cumartesi sabahı daha şiddetli bir ağrı başladı. Kulak çınlamam çok daha fazlaydı ve kulağım patlıyordu sanki. Bu ağrı ayrıca şakağıma da vurmaya başlamıştı. İki tane ağrı kesici aldım ama hiç bir işe yaramamaya başladı. Ağrı kesiciye rağmen kulağımı kesip atasım vardı. Saat sabah 8'de Kenan'a 'Ben hastaneye gidiyorum çok acım var' dedim. Hazırlanıp bize en yakın hastaneye gittim. Burda hastaneler kötü. 4-5 saat sıra bekliyorsunuz. Dayanılmayacak kadar acınız var ise ya da çok hastaysanız o saatler geçmek bilmiyor :( 

Gittiğim hastanede bana KBB doktorunun olmadığını, saat 1'de geleceğini ve benimde o saatte gelmem gerektiğini söylediler. Saat 9'du ve 1'e kadar bekleyemezdim. Zaten 1'de gidip kayıt yaptırdıktan sonra kim bilir kaç saat daha bekleyecektim. Başka hastaneleri sordum ve söylediği hastaneye doğru yol aldım.

Diğer hastaneye vardığımda bekleyen az insan görünce 'Süper çok beklemeyeceğim' dedim kendi kendime ama 2 saat bekledim . Bir ara acıya dayanamadığımdan hastaneden bir ağrı kesici daha istedim :( Nihayet sıra bana geldiğinde doktor 'Çok önemli bir durum yok, antibiyotik vermeyeceğim ama dikkatli olmazsan ilerler' demesi üzerine bir kaç ağrı kesici ile eve geri döndüm. Verdiği ilaçları kullanmaya başladım ama ertesi gün acım tavan yapmıştı. Yemin ederim doğum sancısıyla aynıydı. Beni takip edenler bilirler iki kızımıda anestezisiz normal doğum ile doğurdum. Acının en son noktasını biliyorum. Kulağımda aynen öyle ağrıyordu üstelik bir dolu ağrı kesiciye rağmen!

Evin içinde çığlıklar atıp ağlamaya başladım. Kızlar çok korkmaya başlamıştı. Devin ağlıyor, Belinda'da geçti geçti deyip kulağımı öpmeye çalışıyordu. Kenan'a kızları benden uzak tut diyebildim. Korkuyorlardı ve bilmedikleri şey ise bende korkuyordum. Hemde çok.

Banyo yaptım, kulağıma sıcak su torbası koydum, bir tane daha ağrı kesici aldım ama nafile. Dayanamıyordum artık. Beklememdeki en büyük sebeb ise ilaçlara yeni başladım etkisini gösterirler düşüncesiydi. Tabi o zaman bana verdiklerinin ağrı kesici tadında ilaçlar olduğunu bilmiyordum. O gece ben Belinda'yı yatırdım. Kenan'da Devin ile uğraşıyordu. Azı dişini patlattığından sürekli uyanıyor, uykuya zor dalıyordu. Hazırlandım. Kenan'a ben hastaneye gidiyorum demek için kızların odasının kapısında bekledim ama Devin tam olarak uykuya dalmadığından bu işin uzayacağını anladım.  Hemen bir taksi çağırıp aynı hastaneye gittim. Ben takside giderken Kenan aradı. Nerdeyim merak etmiş :) Acı içindeyim hastaneye gidiyorum diyebildim.

Hastaneye vardığımda yine beni bir bekleyiş bekliyordu. Bekleme odasında iki kişiydik ama yine 2 saat bekledik. Hemşireye 2 tane ağrı kesici aldığımı ama acımın çok fazla olduğunu söyledim. Çok sakin bir şekilde bir tane daha ister misin? diye sordu. Ben de fazla olmasın dedim. O da hayır olmaz sorun değil dedi. Çok ilginç değil mi? Bana nedense çok ilginç geliyor. Aşırı rahatlar. Ağrı kesicimi aldım ama ağrılarım devam etti. Ağzımı açıp kapayamıyordum artık. Çene kemiğim çok ağrıyordu. Kulağıma, çeneme kısacası ağrıyan sağ kulağımın hem kendisine hem de çevresine dokunamıyordum. 1.5 saatin sonunda acıdan ağlamaya başlamıştım. Orada çalışan hemşireler, hasta bakıcılar yanıma gelip merak etme doktor her an gelecektir, az daha sabret, haberi var merak etme deyip durdular. 

2 saatin sonunda doktor beni çağırdı. Baktı ve orta kulak enfeksiyonu geçiriyorsun dedi. Kulağımı temizlemeye çalıştı fakat temizleyemedi. Çok zor, temizlenmiyor dedi. Yazdığı ilaçlarla gecenin 2'sinde eve döndüm. Uyuyamıyordum. Ağrım çok fazlaydı. Kimseyi rahatsız etmeyeyim diye salondaki koltukta yattım. Gerçi yatamadım. Antibiyotiğimi aldım. Ağrı kesicilerimi aldım. Sanırım 2 saat uyumuşum. 1 saat evin içinde acıdan dönüp durup 3. saat artık dayanamayıp bir ağrı kesici daha aldım. Sanırım 2 saat kadar daha uyumuşum ve yeniden uyanıp acıdan kıvranmaya başladım.

Pazartesi günü aile doktoruma gidip ilaçlarımı yazdırdım ve neden sürekli enfeksiyon geçirir oldum bu sene bu 3. antibiyotiğim dedim. Bana KBB doktoru önerdiler ve geçtiğimiz çarşamba günü KBB doktoruna gittim. Randevusuz olduğumdan yine meşhur bekleme dönemine girdim. Antibiyotiğimin 3 günü dolmasına rağmen o çok şiddetli ağrılar dışında her sorunum devam ediyordu. Hafif ve orta ağrı. Akşamları ağrım artıyordu. Kulağımdaki çınlama. Kulak tıkanıklığı ve işitme kaybı. 

Yine bir 2 saat bekledikten sonra doktor beni gördü. İşitme testi de yaptılar. İşitme testinin sonucunu başlayan acımdan sormayı unuttum. Kulağımdaki kızarıklık orta kulak enfeksiyonunda görünen gibi değilmiş. İlaçlara devam edecekmişim ve bittiğinde kontrole gidecekmişim. Eğer hala kulağımdaki sorunlar devam ederse en son çare kulağımı çizeceklermiş! Bana anestezi uyguladıklarını ama buna rağmen çok acı çekeceğimi ve her şeyi hissedeceğimi söylediler! Benim anesteziye karşı alerjim var ve o kadar büyük bir acı da çekmek istemiyorum. Antibiyotiğim bitmek üzere şu an ama hala şikayetlerim devam ediyor. Önümüzdeki hafta ortası kontrole gideceğim ve çok ama çok endişeliyim. Neden geçmiyor? Neden hala kulağım çınlıyor? Neden duymuyorum? Neden ağrılarım devam ediyor? Ya kalıcı olursa? Çok korkuyorum. Aranızda bu gibi bir durumla karşılaşan var mı? Var ise nasıl iyileştiniz? Paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese Sonsuz Sevgiler!...

Çekiliş

Lush Çekiliş Sonucu!

Pazartesi, Ekim 24, 2016


Herkese merhaba! Öncelikle çekilişi dün yapıp yayınlamak istiyordum ama ne yazık ki gecem hastanede geçti. Meğer orta kulak enfeksiyonu geçiriyormuşum :( Antibiyotiğe başladım. Henüz sıkıntılarım tam geçmiş değil ama çekilişi yapabilecek kadar enerjiyi biraz uyuyarak kazandım -acıdan günlerdir uyuyamıyordum- Uzun lafın kısası çekiliş sonucu için hazır mısınız? İnanın çekilişi yaparken sizler kadar belki bazılarınızdan daha da fazla heyecanlıydım. 

İşte çekiliş sonucu!



Kazanan : Banu Gökpınar

Yedek : Arda Karadeniz

Kazanan kişiyi tebrik ediyorum! :)

Asıl kişiye 3 gün içerisinde ulaşamazsam hediye yedek talihlinin :) 

İlk çekilişim bitti! Takipte kalın. Pek yakında başka çekilişlerim olacak ve ara ara sizlere hediye ya da hediyeler yollamaya devam edeceğim. Hediye önerilerine de açığım bu arada! 

Herkese iyi geceler ve sonsuz sevgiler!...

Çekiliş

Lush Çekilişi!

Pazartesi, Ekim 17, 2016


Facebook takipçi sayımın 500 kişiye ulaşması şerefine blogumda çekiliş yapmaya karar verdim. Çok ama çok heyecanlıyım! :)

Öncellikle beni Facebook sayfamdan, Blogumdan ve Instagram hesabımdan takip eden herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bu ilk çekiliş olduğu için biraz heyecanlıyım fakat şunu belirtmek isterim ki çekilişlerim ara ara devam edecek bu yüzden takipte kalmayı unutmayın.

Lush Relax Hediye Setinin içinde 4 adet ürün bulunmakta.

100gr. A French Kiss Bubble Bar - Favorimdir -

100ml. Twilight Shower Gel

80gr. Ceridwen's Cauldron Bath Melt 

90gr. Butterball Bath Bomb

Lush Relax hediye seti çekilişine katılım şartları ise şöyle

- Türkiye sınırları içinde yaşamak

- Beni blogumdan ve Facebook sayfamdan takip etmek

- Instagram hesabımdan takip etmek  +1 kazandırır 

- Bu yazının altındaki yorum kısmına isminiz ve soy isminizle birlikte 'Çekilişe katılıyorum' yazmak

Hepsi bu kadar!

Çekiliş süresi 1 haftadır. 24 Ekim Pazartesi Günü son bulacaktır. 

Çekilişin sonucunda, çekilişi kazanan kişi 3 gün içinde yanıt vermez ise katılanlar arasından ikinci bir çekiliş yapacağım. 

Çekiliş sonucunu blog sayfamdan duyuracağım.

Lütfen takip ettiğiniz hesaplardaki isimlerinizi de belirtmeyi  unutmayın. (facebook, instagram)

Herkese bol şans!


Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts