Yabanmersini Armut ve Elma Crumble Tarifi!
Cumartesi, Şubat 25, 2017
Bu tarife bayılıpta sizinle paylaşmamak olmazdı :) Yine bir Annabel Karmel tarifi. Biliyorum neredeyse bütün paylaştığım tarifler Annabel Karmel'e ait ama ne yapayim. Kadının tarifleri enfes!
Geçtiğimiz hafta yabanmersini elma ve armuttan oluşan bu muhteşem tatlıyı yaptım fakat bu sefer blog için :) Hava çok kapalı, yağmurluydu ve sürekli ışık değişiyordu. Bu yüzden ortaya birbirinden farklı renkte ve grainli fotoğraflar çıktı lütfen kusura bakmayın. Görüntü kirliliğinin sebeblerinden bahsettikten sonra tarife geçelim ne dersiniz?
Yabanmersini Armut ve Elma Crumble
Malzemeler
30 gr margarin
2 büyük armut, kabuğu kesilmiş ve doğranmış
3 tatlı elma, kabuğu kesilmiş ve doğranmış
175 gr yabanmersini
3 yemek kaşığı kahverengi şeker, light
1/4 çay kaşığı tarçın
Crumble (kırıntı) için
100 gr un
75 gr margarin
50 gr toz badem
50 gr kahverengi şeker, light
Hazırlanışı
. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
. Tavada margarini erittikten sonra içine yabanmersini, armut ve elmayı ekleyip yüksek ısıda 4-5 dakika kadar meyveleri pişirin.
. Meyveleri fırın tepsisine aktarıp içine tarçını ekleyip bir güzel karıştırın.
. Bir kaba unu, margarini, toz bademi ve şekeri ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsünde olana kadar parmaklarınızla yoğurun.
. Crumble'ı meyvelerin üzerine yerleştirin ve 20 dakika kadar üzeri kızarıp fokurdayana kadar pişirin.
. Bu tatlı dondurmasız olmaz benden söylemesi :) Soğumasını bekledikten sonra tabağa servis edip yanına istediğiniz çeşit dondurmayı koyup afiyetle yiyebilirsiniz!
Afiyet Olsun!
Umarım tarifi beğenmişsinizdir :)
Herkese iyi hafta sonu dilerim...
Herkese iyi hafta sonu dilerim...
0 yorum