Yorgunluktan Ölüyoruz!

Pazartesi, Mayıs 26, 2014


Ne gün geçirmişiz ki, dün hiç uyumayan Belinda bugün toplam gündüz uykusu tam 4.5 saat sürdü!


Ne yazık ki ben kızım dışarıda hiç uyuyan bir bebek değil. Oysaki ne çok özeniyorum! Sırf bu yüzden, onun uyku saatlerinde dışarıda olamıyorum. İki uyku arasında, maksimum 2 saat uyanık kalabilen Belinda, o iki saat içerisinde iki kez beslendiği için, hazırlanmak dışarı çıkıp, dışarıda iki kez beslenip sonra tekrar eve koştur koştur dönmek manasız. O yüzden genellikle yakın civarlara, ilk yemeğinden sonra onu hava aldırmak için dışarı çıkıyorum ama bazı zamanlar istisnalar olabiliyor. Tıpkı dün gibi!

Annem ve babam hala Belinda'nın dışarıda bir şekilde uyuyabileceğini düşünüyor fakat kulakları keskin ve uykusu da çok hafif olduğundan uyumuyor. Merakıda ayrı tabi. Ona bakıcam buna bakıcam diye uykusu gelse bile kaçırıyor, uyuyamıyor. İster arabada, ister kucakta olsun hiç fark etmiyor. Uyusa bile tam 32. dakika sonra uyanıyor (bu rakam niyeyse hiç şaşmıyor!). Tabi biz sıkılmışız artık, hava ısınmış. Gezelim, şöyle İstanbul dışına çıkalım istiyoruz. Hani belki uyur, temiz hava alacak ya!





















Gezdik, dolandık. Şile, Polenezköy yapıp, neredeyse tüm gün dışarıda durup eve döndük. Eve döndüğümüzde saat 8'di ve Belinda'nın uyku saatini çoktan geçmiştik. Son dakikada eve dönüş yolunda uyuyakalan Belinda'yı yıkamadan, altını alıp, pijamalarını giydirip yatağa hızlı hızlı postalayalım dedik ama indiğimiz anda uykusu tamamen açılan Belinda, 10'da anca uykuya dalabildi. Normalde sabahın köründe uyanan Belinda o gün 07:30'da uyandı. Gündüz 4.5 saat uyuyarak tarihi rekor kıran Belinda, sabahta geç kalkarak ikinci rekorunuda kırmış oldu! Temiz hava gerçekten çarpmış çocuğu ahhaha. Uyanmak istediği halde kafasını kaldıramıyordu. Uyanır uyanmaz hiç uyumamış gibi yatakta doğrulan bir bebeğiniz var ise ve hep uyuması için hayaller kurmuş bir anne iseniz, bu durum inanılmaz hoşunuza gidiyor inanın! Yüzde şebek bir gülümseme ve aynı zamanda tuhaf bir şaşkınlık!

Ah Belinda! Tatlı, bıcırık seni...


Herkese iyi geceler!











You Might Also Like

0 yorum

Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts