Devin 9 Aylık!

Cuma, Nisan 29, 2016


Nerden nasıl başlasam acaba? Devin 9. ayına girdiği ilk andan itibaren inanılmaz değişti! Kocaman ama kocaman bir bebek oldu Devin!

Devin artık emekliyor! Bu en büyük değişimimiz. Daha oturuyor mu oturmuyor mu? Niye tam oturamıyor? derken Devin komando misali evin içinde gezmeye başladı. Yatar pozisyondan ve emekleme pozisyonundan oturma pozisyonuna geçebiliyor. Ayrıca tutunup kendini kaldırmaya da başladı.

Devin'nin ön üst dişlerinin patlaması uzun sürdü. Hep beyaz ucunu gördük dişlerinin ve bugün yarın patlar diye bekledik ama bir türlü patlamamıştı fakat 9. ayına 3 diş patlatarak girdi Devin. Evet 3 diş patlattı! 9 aylık Devinin'nin artık 5 dişi var ve şimdilerde yine diş çıkarma sürecine girdi. Belinda da arka arkaya diş çıkardı fakat Devin arka arkaya birden fazla diş çıkarıyor!

Devin'nin yemekleri hala işkence. Kendi yemek istiyor ve hep öyle istedi. Benim sorunum bu değil hatta seviniyorum bile buna - hala Belinda'yı biz beslediğimiz için - fakat bunu henüz tam beceremiyor. Ağzına gidecekelerin hepsi ya da neredeyse tamamı yere dökülüyor ve tam anlamıyla karnını kendi başına doyuramıyor. Kendi yesin kaşıkla biz takviye edelim karnını doyuralım istiyoruz ama kesinlikle kabul etmiyor. Kaşığı kendisi kullanmak istiyor. Eğer onu beslemek için üstelersek yemek yemeği bırakıyor ve masadan kalkmak istiyor. Gündüz aç kalan Devin gece haliyle acıkıyor ve gece süt içmeye devam ediyor.

Devin'nin uyku eğitimi yarım kaldı. Malum 3 diş patlattı ve hem onun için hemde bizim için çok zorlu günlerdi. Artık onu ayakta yürüyerek uyutmuyoruz ve bir sorunu yoksa gece ya da gündüz uykularından uyanmışsa tekrar uykuya dönebiliyor ama hepsi bu. Biraz kucağımızda 'pış pış' ladıktan sonra o daha uyumamışken yatağa yatırıp, poposuna yavaşta vurup 'pış pış' demeye devam ediyoruz ve o da uykuya dalıyor. Neyseki hızlı uykuya geçiyor. Şu ana kadar 4 gün gece kesintisiz uyudu ve geri kalan günlerde ise akşam saat 8 de uykuya dalıyor ve 8:30 gibi uyanıyor tekrar uyutuyoruz ve tekrar uyanıyor tekrar uyutuyoruz ve o tekrar uyanıyor ta ki sabaha kadar :( bunun sebebi ise dişleri, hastalıkları ve büyüme atakları. Bu üçü yoksa mışıl mışıl uyuyor ama hep bir şeyi oldu Devin'nin...

Devin ve Belinda artık birlikte oyun oynamaya başladı! O kadar tatlılar ki! Belinda dikkatsiz ve oynayacağım diye Devin'nin canını acıtabildiğinden hep yanlarındayız ve yalnız bırakmıyoruz. Malum Belinda'da küçük ve ona zarar verip canını acıtacağından bi haber. Devin'nin üstüne binip onu taşımasını isteyip, hadi Devin yürü diyebiliyor ya da bir oyuncağı ona uzatırken suratına oyuncağı çarpabiliyor. Emeklesin ve arkasından gelsin diye Devin otururken onu yere doğru itebiliyor. Kıyamam Devin'de öyle ona bakıyor, gülüyor canı acıdıysa da ağlıyor. Bizde sürekli Belinda'ya daha dikkatli olması ve Devinin canının acıdığını ona anlatmaya çalışıyoruz.

Devin bir çok şey öğrendi ve bir çoğu Belinda sayesinde. Devin hayvanları Belinda'nın dizdiği gibi masaya dizmeye çalışıyor. Her hangi bir şeyi koltuk, sandalye ya da sehpaya koyuyor. Kutunun içinden oyuncakları alıp tekrar kutuya koyuyor, halkaları çubuğa diziyor. Başardığında ise çok mutlu oluyor gülüyor ve bazen kendini alkışlıyor. Evet alkışlıyor, elini kulağına götürüp 'ado' gibi bir şey diyor ayrıca el sallamasını da öğrendi. Şapka ya da çorabını giymeye çalışıyor ve müzik duyduğu anda dans ediyor! Bütün bunları yaparken minicik elleri ve tatlı yüzüyle o kadar şirin ki! Çıldırtacak beni yemin ederim :)

Devin'nin 9 ayı ona daha çok hareket kabiliyeti ve mantık kurma becerlerini getirdi. El becerileri çok kuvvetli. Bir şeyi izleyip ardından aynı şeyi minik elleriyle taklit ediyor. 

Devin hala güleç bir bebek ama önceden olduğu kadar değil. Artık üzgün, şaşkın ve normal ifadeleri de var. Eskiden her daim gülerdi oysaki fakat şimdilerde yerine göre gülüyor :)

İşte minik Devin'nin 9. ayı. Unuttuğum illaki bir şeyler vardır fakat şu an hatırladıklarım bu kadar. Giderek hareketlenen ve yerinde hiç durmayan, sürekli annesine emekleyen minik Devin'nin çekiminden bir kaç kare daha...





Herkese Sevgiler!...


You Might Also Like

0 yorum

Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts