Devin 12 Aylık!

Pazartesi, Haziran 27, 2016


Minik Devin artık 1 yaşında! Doğumundan bu yana hızlı geçen zamanla birlikte, artık Devin bebeklik dönemini kapamış durumda. Hala inanamıyorum hala...Ha ha ha!

Devin Belinda'ya göre geç oturdu ve geç emekledi. Bu yüzden de biliyordum ki Belinda 13 aylıkken yürüdüğü için Devin 14-15 aylıkken yürüyecekti. Devin hala yürümüyor fakat emeklemesi gayet iyi ve hızlı.

Devin diş çıkarmaya hiç ara vermeden devam ediyor. Ön yan dişlerinin yanında arka azı dişleri ve köpek dişlerinin yerleri kabarmış durumda. Arka arkaya diş çıkardığından mıdır nedir Devin hala kesintisiz gece uykusu uyuyabilmiş değil. Gece sürekli ama sürekli kalkıyor ve inanın gece kesintisiz uyumak için resmen ölüyorum :(

Devin'nin hala uyku eğitimi yok. Kendi kendine uyuyabildiğini keşfetsem de diş sürecinde çok hassas olduğundan onu hiç bir şeye alıştırma sürecine girmedim. Daha ne kadar sürer bu durum bilmiyorum ama dişleri ara vermeden patlamaya devam ederse uyku eğitimi bize uzak görünüyor. 

Devin'nin yemek durumu aynı devam ediyor. Kendi yapacak. Bir ara bize izin veriyor gibi olsada eski haline hemen geri döndü. Onu besleyemeyeceğimizi artık anladık. Yerse yiyor. Yemezse masadan kalkıyor. Ne isterse o oluyor. Bazen akşama kadar pek bir şey yemiyor ve açlıktan huysuz da oluyor fakat onu hiç zorlamıyoruz. Önüne seçenek sunuyoruz ve isterse yiyor. İstemezse aç kalıyor. Bu Belinda'da alışkın olduğumun tam tersi ve bazen bir şey izlese de ağzına bir iki bir şey tıksam diyorum ama nerde. Devin'nin ağzına o istemeden bir şey tıkabilmişliğim yok! Eğer ki denemeye kalkalım bir anda ortalığı yıkıyor. Ne tabak kalıyor fırlamadık ne çatal ne bardak. Bir de kendini bir oraya bir buraya savuruyor ki genelde bir yerlerini acıtıyor. Yok bu çocuğu beslemek imkansız :)

Devin giderek dilleniyor ve neredeyse tüm dediklerimizi anlıyor. Ablasını çok seviyor ve onun peşinden ayrılmıyor. Oyuncak kavgası yapmaya devam ediyorlar ve her zaman ikiside aynı oyuncakla oynamak istiyor. Ev oyuncak dolu ama yine de bir tane varmış gibi kavga ediyorlar :)

Devin 'tay tay' duruyor ve Belinda' da bizi taklit ederek Devin'e 'tay tay tay tay' diyor. Biz bunu şarkı gibi söylüyoruz fakat yazı dilinde nasıl anlatabilirim ki! Ha ha ha! Devin' de her seferinde dans etmeye başlıyor. Anlamıyorum neden ve kimden gelmiş bu genetik özellik ama Devin tam bir dansçı! Ufacık bir tıkırtıya bile dans edebiliyor :) Müzik kulağı da çok iyi. Devin tam bir müzik ve dans kızı!

Devin pozitif bir kız. Hep yüzü gülümser ve seni de gülümsetir. Bir şeye sinirlensem hemen yanımda Devin biter ve kafasını eğer, yüzüme yüzünü yapıştırır ve bir şeyler demeye çalışır. Sanki 'ne oldu anne? iyi misin? iyi ol tamam mı' der gibidir. Çok ama çok tatlı bu kız ya :)

Devin'nin algısı genişleyip fiziksel olarak becerileri arttıkça değişen şeyler sadece bunlar oluyor. Yani olduğu kişi hep aynı aslında sadece daha fazla insana bunu gösterebiliyor. İlgi alanları hiç değişmedi. Duruşu hiç değişmedi. Ne ise hep aynı kaldı. Gerçi Belinda' da öyle. Eskisine oranla iletişim daha fazla kuruluyor tamam da karakterleri hiç ama hiç değişmiyor. Sanırım bütün bebekler böyle :) 







Ablası çekime katılmazsa olmazdı zaten. İki yerinde durmayan kızımdan fotoğraf kareleri :)








Herkese Sevgiler!...




You Might Also Like

1 yorum

Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts