Devin'nin 18 Aylık Fotoğraf Çekimi!

Cuma, Aralık 30, 2016



Devin artık 1.5 yaşında! Ha ha ha! Delice değil mi? :) Zamanın nasıl geçtiğinden, nasıl bu kadar çabuk büyüdüğünden bahsetmeyeceğim artık :) Bu zamana kadar o kadar çok büyüyor olmalarına şaşırmışım ki artık şaşırasım gelmiyor. Ha ha ha!

Şu ana kadar gerçekleştirdiğim en kötü fotoğraf çekimini gerçekleştirdim :( Devin köpek dişlerini patlatıyor (gerçi 3 tanesini patlattı ). Şeker mi şeker bir elbise aldım sırf bu çekim için. Şansa bak Devin inanılmaz huysuzdu. İlk çekim olmadı ve ertesi güne erteledim fakat o da ne. Yine olmadı. Zaten Belinda'nın varlığı da Devin'i zapt edemememi sağladı. O yüzden ışıklarda dahil olmak üzere tüm çekim kötü. Muhtemelen bu elbiseyle bir çekim daha gerçekleştireceğim fakat şimdilik elimdeki fotoğraflarla Devin'nin 18. ayını yazacağım.


18 ay inanılmaz bir ay. Zaten bebeklikten çıkan çocuğunuz her geçen gün bireyselliği için savaş verirken 18. ayda bu daha çok belirginleşmeye başlıyor.  Devin kişiliği gereği bağımsız bir çocuk. Her şeyi kendisi yapacak, kimse ona karışmayacak. Eğer karışmaya kalkarsanız pişman olursunuz :)

Devin her işini kendi yapar. Beceremese bile becerebildiği kadar yapar. Kesinlikle ona bir şey yaptıramaz ya da yapamazsınız. Eğer yapmaya niyetlenirseniz (mesela ağzına yemek vermek gibi) Bu sefer inatçılığı devreye girer. Yemek istese de, içmek istese de, yapmak istese de sırf siz onun için yapmak istediniz ama o istemediyse tamamen vazgeçer. Hadi tamam kendin yap diye bıraksanız da iş işten geçmiştir. Hayatta yapmaz. Çok istese bile yapmaz. Çok ama çok inatçı. 

Bir şeye hayır demişse hayırdır o. Değiştirmez fikrini.

Hayatını kendi yönlendirir. Kesin kararlı duruşu sizin isteklerinizin önüne geçer. Adeta yönetilen siz olursunuz :)

Devin dünyanın en tatlı çocuğu (ha ha ha! kızım ya ondandır dimi (: ). Konuşmaları, hareketleri, bakışları. Genelde pozitiftir. Çok nadir mızmızlanır. 

Devin ablasının hayranı. Ablasıyla her şey onun için güzeldir. Birlikte oynarlar ve gerçekten çok eğlenirler. Aralarında kıskançlık yok ama arada bir oyuncak kavgası yapıyorlar. 

Devin konuşmaya başladı. Gayet ne açık bir şekilde derdini anlatabiliyor. Sorduğumuz basit sorulara yanıt verebiliyor. Bu gerçekten çok güzel bir şey. Muhtemelen ilerleyen aylarda konuşması daha ilerlecek ve muhabbet etmeye ufaktan başlayacağız :)

Devin'nin en çok kullandığı kelime 'nein' ne sorsak 'neiin!' diyor. Devin'nin hayatı 'hayır' demekle geçiyor :)

Devin 1 yaşına girdiğinden beri günde sadece 1 öğle uykusu uyuyor. Sabah saat 07:30 - 08:30 arası uyanıyor. Kahvaltı saat 09:00'da fakat daha erken uyanmışsa kahvaltı saati değişebiliyor. Öğle uykusu saat 2'de ama bu da değişebiliyor. Yorgun bir gün ya da gece geçirmişse (gece uyanıp durmuşsa ) öğlen 11-12 arası uyuyabiliyor. Saat 13'de öğle yemeği. Akşam yemeklerimiz 17:00 'de. Saat 18:00'de banyo ile uyku ritüelleri başlıyor. Saat 19:30 - 20:00' de uyumuş oluyorlar.  Fakat bu saatler hastalık, diş, misafir, seyahat gibi durumlarda daha erken ya da daha geç olabiliyor ama genelde bu şekilde. 

Devin hala geceleri uyanıyor. Diş çıkarmayı hiç bırakmadı :) 18 aylık ama geriye çıkaracağı 4 dişi kaldı. Neredeyse bütün dişleri çıktı! Her diş döneminde yüksek ateşi oluyor ve çok zor günler geçiriyoruz. Belinda hiç böyle olmazdı. Son iki diş döneminde ona multi vitamin ve demir ilacı verdim. Sanırım etkili oldu. Genelde diş dönemleri çok ama çok uzun sürerdi. Doğru dürüst yemek yemezdi. Hatta neredeyse hiç bir şey yemiyordu. Bu yüzden ona takviye yaptım. Bu sayede (tahminimce) dişlerini çok daha hızlı patlatmaya başladı. Şu an hala son azı dişini patlatmaya çalıştığından iştahı pek yok ve ilaçları kullanmaya devam ediyorum. Muhtemelen son diş çıkarma döneminde de aynı şeyi yapacağım. 


Devin dans etmeye bayılıyor. Müzik duymasın! Hemen dans etmeye başlıyor. Her geçen gün yeni figürleri oluyor ve dans ederken inanılmaz tatlı oluyor :)

Devin kendi kendine uyuyabiliyor. Garip bir şekilde eğitim vermeme gerek kalmadı :) Şöyle anlatayım. Yatağında yanında durduğumda yatıp uyuyor. Bazen kucağımda olmak istiyor kucağımda sallanan sandalyede sallanırken uyuyor. Yani nasıl uyumak istiyor ise kendi seçiyor. Bazen de kucakta olmak istemiyor ve yatağında ya da ablasının yatağında kendi kendine uyumak istiyor ve gerçekten de kendi kendine uyuyabiliyor. Hızlı uykuya geçiş yapıyor. Bir saniye önce kıpır kıpır canlı iken bir saniye sonra bir bakmışsın uyumuş  bile! Bazen (hasta ya da tam diş patlatma zamanında ise) uyumamak için çıldırıyor. Yalnız kalmak istemiyor ve işte o zamanlar yatağımızda yatıyor. Aynı şekilde Belinda'da hasta ise yanımızda yatmak istiyor ve onu da yanımızda yatmasına izin veriyoruz. Bu sayede benimde aklım onlarda kalmamış oluyor. 

Devin kıyafet, şapka, ayakkabı gibi şeyleri giyebiliyor (çıkarabiliyor) . Bazen bazı kıyafetleri beceremese bile çoğunu düzgün giyebiliyor. Kaşık ve çatalı güzel kullanabiliyor. Ellerini çok iyi kullanıyor ve bu konuda gerçekten becerikli. 

Devin ablasına bakıyor. Nasıl mı? Şöyle. Belinda su içen bir çocuk değil ama Devin tam tersi çok ama çok su içer. Her sabah ikisininde sularını hazırlıyorum ve salon sehpasına koyuyorum. Devin her zaman ablasınınkini ablasına veriyor ardından kendi suyunu alıyor. Bu sayede Belinda'ya sürekli suyunu iç dememe gerek kalmıyor, Devin benim yerime bunu yapıyor! Belinda'da Devin'nin her su getirişinde onu geri çevirmiyor ve suyunu içiyor.  Belinda artık günde iki şişe su içmeye başladı! Bu inanılmaz! Aynı şekilde Belinda hangi oyuncağı çok seviyor öğrenmiş ve ne zaman Belinda ağlasa ya da üzgün olsa Devin hemen ona sevdiği oyuncağı getiriyor. Çok ama çok tatlılar ya :)

Devin tam bir bebek manyağı. Baby baby diye evin içinde bebekleriyle oynuyor. Dışarıda bebek görsek hemen 'baby' diyor ve sevgi dolu bir yüz takınıyor. Oyuncağı olsun gerçeği olsun fark etmiyor. Devin bebeklerin hastası! 

Devin çok ama çok tatlı. Sevimliliği tüm negatif enerjinizi söküp atıyor. Korumacı bir yapısı var. Güçlü. Sadece nerede duracağı ve bizden istediği şeyler konusunda bazen kararsız olabiliyor. Mesela koltuktan inmek istiyor ama inince çıkmak istiyor ama çıkınca inmek istiyor. Bu o kadar çok uzun sürüyor ki artık bitsin şu kararsızlığı diyorsunuz. Fakat dediğim gibi bir şeye hayır dediyse o iş bitmiştir.

Devin tırmanmayı çok seviyor. Sürekli tepelere tırmanmak istiyor. Dikkatli bir çocuk değil o yüzden her seferinde yüreğimi ağzıma getiriyor.


Aklıma bu kadarı geliyor ve inanıyorum ki unuttuğum çok şey var :) 

Minik Devin yüzün hep gülsün. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir hayatın olsun. İyi insanlarla karşılaş ve iyilik bulutları hep başının üstünde dolansın. Seni çok ama çok seviyorum...

You Might Also Like

1 yorum

  1. Teknolojinin gelişmesi ile beraber, fotoğraf makineleri hayatımıza iyice girdi. Artık neredeyse tüm önemli anlarımızı ölümsüzleştirmeye ve sevdiklerimize ileride bu anları hatırlamak için fotoğraf albümlerine bakmaya başladık. İşte bu noktada özellikle anneler, bebeklerinin ufaklık hallerini net bir biçimde hatırlayabilmek için albümler oluşturmak istiyor. Ay ay bebek çekimleri hazırlığı ile bebeğinizin en güzel anlarını ölümsüzleştirecek ve bununla harika bir albüm oluşturabileceksiniz.

    YanıtlaSil

Blogumda bulunan fotoğraflar bana aittir. Yazılı iznim olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz.




Popular Posts